Autochtone bomen en planten

Bent u op zoek naar autochtone bomen en planten? Dan bent u op de juiste pagina terecht gekomen, want boomkwekerij PCC van Hasselt worden bomen van verschillende soorten, maten en herkomsten gekweekt. Wij bieden u enkel bomen met een betrouwbare herkomst aan.

De inheemse bomen zijn soorten bomen die zich na de laatste ijstijd 13.00 jaar geleden, vanuit Zuid Europa via een natuurlijke weg verspreid hebben. Deze autochtone soorten zijn natuurlijke inheems selecties die zelfstandig meer dan 100 jaar zichzelf in stand houden in een bepaald gebied.

Zo kunnen dit complete bossen zijn, maar natuurlijk ook individuele planten. Deze worden ook wel relict opstanden genoemd. Wist u dat autochtoon plantmateriaal zich beter aanpast aan de Nederlandse klimatologische omstandigheden?

Waar staat PCC van Hasselt voor?

Wij willen als boomkweker altijd een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid op onze aarde door bewuste keuzes te maken. Deze keuzes komen altijd terug naar ons basis. De keuzes worden gemaakt vanuit een bepaalde overtuiging van dat we verantwoordelijk zijn voor een gezonde en schone genetische diverse groene leefomgeving.

Onze planten zijn de basis van het leven. Zij vormen onze zuurstof en zorgen voor filtering van de verontreinigde lucht. Zij geven ons rust en bescherming, zij geven ons vreugde en warmte, zij geven ons voeding en kracht. Dankzij onze planten geven we het leven door.

Onze boomkwekerij maakt zich sterk door te gaan voor hoogwaardig genetisch plantmateriaal. Borging van genetische diversiteit, duurzaamheid en aanpassing aan leefomgeving worden daardoor gerealiseerd.
Wilt u meer over onze autochtone bomen en planten weten? Neem dan snel hieronder contact met ons op!

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Genetisch hoogwaardige planten... een investering in de toekomst!

  Meer info? Bel ons via telefoonnr.: +31-76-5971030 of mail ons via info@pccvanhasselt.nl

  © Boomkwekerij PCC van Hasselt | Ontwerp & Realisatie: Dlogic